Projecten

Collectief Verhalen. Twee woorden die een toegangspoort zijn tot onze missie. 

Wij, als collectief, willen verbindingen maken. Verbindingen in de maatschappij, in een school, in een zaal, op straat, ... Onze manier is - u kunt het al raden - door een verhaal te vertellen. 


Verhalen in vele vormen. Van de kleine intimiteit van ons House of Creation, via de lach van een vervulde wens, tot een avondvullende productie ergens in of rond het Gentse. Of verder, veel verder.


Een avontuur zoals dit schrijven we echter niet alleen. We vertellen u graag wat meer over wie we zijn en wat we doen, en willen u van harte uitnodigen deel uit te maken van ons verhaal.

Huidige projecten

We zijn optimistische wereldverbeteraars, we gaan aan de slag door onbekende mensen aan te spreken en te vragen wat hun grootste wens is.


Pas op wat je wenst, want met improvisatie, muzikale begeleiding, dans en theater laten we elke wens op één of andere manier uitkomen. Dus wat is jouw wens?


Lees verder

Covitesse 6 is intussen zo’n uitgebreid project, dat het niet meer in twee zinnen samen te vatten is. Het oorspronkelijke idee van een belcentrale voor eenzame mensen is geëxplodeerd. Meer dan 200 Gentse artiesten zijn intussen betrokken bij het project en via de stad, enkele culturele organisaties en zelfs enkele sponsorende bedrijven is 150.000 euro ter beschikking gesteld om hen te vergoeden.


Lees verder

Dit epische duo van klimaatactivisten beroerde ettelijke grasperken, binnentuintjes en geveltuintjes om dienen boel nekeer goe te bevruchten en bevochtigen met verse zaden en knollen.


Lees verder


 Jeugdliteratuurprijs Stad Gent


Jeugdliteratuurprijs, De Kleine Cervantes brengt Gentse jongeren school- en netoverstijgend samen met literatuur als aanleiding. Elk jaar gaan Gentse leerlingen uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs aan de slag met een shortlist van geselecteerde boeken in creatieve workshops en debatten, om vervolgens een winnaar te kiezen. Op die manier wil De Kleine Cervantes niet alleen het leesplezier bevorderen in een leeftijdsgroep waar het lezen dreigt af te nemen, maar de jongeren ook stimuleren om kritisch na te denken en te debatteren over literatuur.


Lees verder

Een rasechte Gentenaar gaat rond in Gent om alles en iedereen te recenseren en in beeld te brengen! Dit op een ludieke manier met als doel Gent in kaaart te brengen en af en goe pintje recenseren.


Lees verder


Silent disco tocht Gent


Van juni tot en met augustus 2021 willen we 4.000 mensen op een coronaveilige manier samenbrengen in de Gentse binnenstad d.m.v. stadswandelingen om zo de geschiedenis van Gent te vertellen en verbinding te creëren.


We maken deze wandelingen zo toegankelijk mogelijk want we richten ons op meerdere doelgroepen en hun specifieke wensen. We brengen verschillende kunststromingen bij elkaar en creëren samenwerkingen tussen Gentse organisaties. 


Het is onze ambitie dat deze wandelingen een blijvend gegeven worden in Gent.


Lees verder


La ville perdu

Een verborgen artistieke oase waar alles van waarde zich weert als de wind. Een eigenzinnig podium dat prachtig resoneert en elke muze onvoorwaardelijk bemint. Een troep wolven in de mist, een wervelwind, een magische tuin die poëzie onzichtbaar drinkt!


Lees verder


Ons Bedrijf


Een rasechte Gentenaar gaat rond in Gent om alles en iedereen te recenseren en in beeld te brengen! Dit op een ludieke manier met als doel Gent in kaaart te brengen en af en goe pintje recenseren.


Lees verder