Ons Verhaal

Collectief Verhalen vzw

Collectief Verhalen. Twee woorden die een toegangspoort zijn tot onze missie. 

Wij, als collectief, willen verbindingen maken. Verbindingen in de maatschappij, in een school, in een zaal, op straat, ... Onze manier is - u kunt het al raden - door een verhaal te vertellen. 


Verhalen in vele vormen. Van de kleine intimiteit van ons House of Creation, via de lach van een vervulde wens, tot een avondvullende productie ergens in of rond het Gentse. Of verder, veel verder.


Collectief Verhalen staat ingeschreven als vzw, met de nadruk op het sociaal-culturele aspect. Binnen onze vzw hebben we verschillende werkingen, elk op hun eigen manier en op hun eigen schaal. 


Een van de werkingen die op dit moment al heel wat bekendheid geniet, is “de Wensmens”, die al enkele jaren de meest uiteenlopende wensen laat uitkomen. Onze vrolijke bende, herkenbaar aan hun propeller-petjes, bent u vast al eens in het straatbeeld tegengekomen. Ook “de Recensent van Gent” is de afgelopen maanden regelmatig opgedoken op evenementen en op sociale media om op z’n eigenzinnige manier zaken te recenseren. 


Om deze en andere initiatieven binnen de sociaal-culturele sector onder één noemer samen te kunnen brengen, werd in 2021 vzw Collectief Verhalen opgestart.  Via deze vzw brengen wij theatermakers, beeldende en audiovisuele kunstenaars, ambachtskunstenaars en muzikanten met een verschillende achtergrond samen.

Een avontuur zoals dit schrijven we echter niet alleen. We vertellen u graag wat meer over wie we zijn en wat we doen, en willen u van harte uitnodigen deel uit te maken van ons verhaal.

Wie?

Het bestuur van de vzw bestaat uit een groep jonge mensen met een gezamenlijke passie voor sociaal en cultureel werk. Deze gepassioneerde bende heeft met vzw Collectief Verhalen een nieuw platform - met bijbehorende networking app - ontwikkeld om mensen uit alle hoeken van deze bruisende branche samen te brengen. 


De vzw is er zowel voor mensen met jarenlange ervaring binnen de cultuursector, als voor beginners die aarzelen over hun eerste stappen - individueel of in groep. 

Wat?

Via vzw Collectief Verhalen willen we een unieke kwaliteitsvolle manier aanbieden om collectief te leren, te creëren, te verbinden en om artistieke projecten op poten zetten.

Enerzijds willen kunstenaars en organisaties op administratief vlak ontlasten door dit luik voor onze rekening te nemen. Wij wensen makers die zich kunnen focussen op het maken.
Daarnaast willen we hen ook specifieke ondersteuning tijdens elke fase van hun project aanbieden. Collectief Verhalen wil een netwerkorganisatie zijn, die mensen helpt hun droomprojecten te realiseren en hen de kans biedt gaandeweg de relevante skills (verder) te ontwikkelen.

De vzw en het platform zijn er dus om mensen en organisaties uit de sociaal-culturele sector te helpen met elkaar in contact komen en te laten samenwerken.

Contact en info

Lijkt dit u een interessante samenwerking, of had u graag nog wat meer informatie ontvangen? Dan bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen via één van de onderstaande kanalen, en maken heel graag een persoonlijke afspraak met u om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Onze Bestuurders

bijgestaan in het bestuur door

Maar vooral onze talrijke vrijwilligers!

unsplash